Nyförvärv nummer tre: Skridskostark och en jävla vilja

IF Boltic 20:18 24 maj, 2022 Allmänt

Kopia av Kopia av Backman_2000x1125

Boltic fortsätter att fylla på truppen. Senast ut är 23-årige Viktor Mardakin, senast från division 1-laget Finspång. Han slog igenom tidigt med elitseriespel som 16-åring och hoppas nu på en nytändning i Karlstad.
– Jag vill ge allsvenskan en chans till och se hur jag utvecklats, säger Mardakin till hemsidan.

Om några veckor tar han examen som statsvetare på Örebro Universitet. Med ett alldeles färskt kontrakt med Boltic i handen. Viktor Mardakin, bandyfostrad i Kalix, var i tonåren en jättetalang med landslagsmeriter och spel i elitserien med Kalix redan som 16-åring. Studier tog honom till Örebro där det blev två säsonger i allsvenskan.

– Och man hatade ju att möta Boltic, det fanns absolut en rivalitet.

– Men jag gillar sättet Boltic spelar på, där många är med i uppbyggnaden. Sen känner jag Elis Lindgren från tiden i Kalix och spelade tillsammans med Daniel Rönning och Joakim Westberg i Örebro. Där var ju också ”Henke” tränare (nuvarande Boltictränaren Henrik Löfvendahl), berättar Viktor.

Men närmast kommer han alltså från spel med Finspång i division 1. Efter en inställd pandemisäsong hade östgötarna siktet inställt på serieseger och kvalspel, men fick se sig passerade av Tranås i tabellen. Viktor själv har en fin säsong i bagaget där han känner att han utvecklats som bandyspelare.

– Ja men det tycker jag. Jag har haft en bärande roll i division 1, bidragit mycket i uppspelsfasen och haft mycket boll.

Hur vill du beskriva dig själv som spelare?

– Att jag är skridskostark är nog nummer ett. Sen har jag ett hyfsat skott. Och en jävla vilja.

Mardakin kommer framför allt att konkurrera om mittfältsplatserna, men kan även spela halv. Och han tar också chansen att slänga ut en krok till potentiella arbetsgivare. Nybakad statsvetare, som han är.

– Något inom offentlig förvaltning. Jag vill komma ut och omsätta det jag lärt mig i teorin till praktiken.

Varmt välkommen till Karlstad och Boltic säger vi!

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop